1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı düzenlenen törenlerle kutlandı

Zonguldak'ta 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı'nın 94. Yıldönümü kapsamında denize çelenk bırakıldı.

Vali Mustafa Tutulmaz, Zonguldak Belediye Başkan Vekili Gökhan Çuteli, Garnizon Komutanı Ayhan Kafalı, Cumhuriyet Baş Savcısı Hakan Yağız, İl Emniyet Müdürü Metin Turanlı, İl Jandarma Komutanı Albay Gönen Süslü, Rektör Mustafa Çufalı, TSO Başkanı Metin Demir, Liman Başkanı Ali Görkem ve protokol üyeleri, limanda Türkiye Taşkömürü Kurumuna ait römorkörle denize açıldı. Karadeniz gezintisi yapan Vali Tutulmaz ve protokol, deniz şehitleri anısına Karadeniz'e çelenk bıraktı.

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı düzenlenen törenlerle kutlandı.

Kdz. Ereğli ilçesinde ilk tören Atatürk Anıtı önünde yapıldı. Tören, Kdz. Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Karadeniz Bölge Komutanı Tuğ Amiral Hüseyin Sami Uyar, Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık ve Kdz. Ereğli Liman Başkanı Nevzat Direk’in anıta çelenk koyması ile başladı.

Törende daha sonra düzenlenen optimist ve lazer branşlarında yapılan yarışmalarda dereceye girenlere ödüller verildi. Liman Başkanlığı ve Deniz Ticaret Odası tarafından Yelken İhtisas Klubü'ne hediye edilen kanolar önünde hatıra fotoğrafı çekildi.

Protokol üyeleri daha sonra deniz şehitleri anısına römorkör ile açılarak denize çelenk bıraktı.