"TEK VÜCUT OLMALIYIZ"

Batı Karadeniz Deniz Ticaret Odası (DTO) Başkanı Oğuz Ünlüer, “STK’da, idarecilikte değişim ve bayrak yarışı demokrasinin ve dinamik yaşamın vazgeçilmez, değerli unsurudur. Artık kırgınlıklarımızı bir tarafa bırakıp tek vücut halinde sektörümüzü, odamızı ve denizciliğimizi nasıl daha iyi konuma getiririz, ilçemize, bölgemize ve ülkemize nasıl daha fazla katkı sağlarız, bunun kavgasını vermeliyiz” dedi. Ünlüer, belediye limanının el değiştirmesinin söz konusu olmadığını söyledi.

Batı Karadeniz Deniz Ticaret Odası Başkanı Oğuz Ünlüer ve oda yönetimi, Cehennemağzı Mağaraları bölgesinde bulunan Acheron Restaurant’ta  kahvaltı düzenledi. Kahvaltıya DTO Meclis Başkanı Kamil Ustaoğlu, oda yönetim kurulu üyeleri, odaya kayıtlı üyeler ve basın mensupları katıldı.

DTO Başkanı Ünlüer, kahvaltıda yaptığı konuşmaya göreve gelmelerinden bu yana yürütülen çalışmaları değerlendirerek başladı.

Başkan Ünlüer, göreve geldikleri günden beri, yönetim kuruluyla birlikte Ereğli Belediye Limanı ve Zonguldak TTK limanının sorunlarıyla ilgili tüm güçleriyle çalıştıklarının bilinmesini istediğini ifade ederek, “ Her iki limanla ilgili olumlu gelişmeler var, bunlarla ilgili önümüzdeki günlerde basın açıklaması yapacağım, bilgilendireceğim” dedi.

ÇALIŞMALARINI ANLATTI

Ünlüer şöyle devam etti:

“Göreve başladığımız günden bu güne kadar geçen 45 günde, 43 ziyaret ve toplantı gerçekleştirmişiz.  Hafta sonlarını çıkarırsanız, 30 günde 43 ziyaret yapıyor. Odamızı en iyi şekilde temsil etme gayretimiz ortadadır. Çalışmalarımız önümüzdeki dönemde de aynı hızla devam edecektir. Sektörümüzle alakalı sorunların çözümü için, çalınmadık kapı bırakmayacağımıza, sorunlar çözülene kadar takipçisi olacağımıza inancınız tam olsun.

45 günlük görev süremiz içerisinde, ayrıca Ulusal Karadeniz Denizcilik Lojistik Zirvesi, odamız sponsorluğunda gerçekleştirilmiştir.  Denizcilik Meslek Yüksekokulu ile Kocaeli’nde bulunan Yılport limanına gezi düzenledik. Yine 11 Aralık’ta İstanbul’da düzenlenecek Ulusal Denizci Öğrenciler Zirvesi’ne bölgemizden 50 öğrenciyi odamız imkanlarıyla göndereceğiz. Eğitime oda olarak her zaman destek verdik. 2023 yılında da eğitime verdiğimiz desteği daha da ilerleteceğiz.”

“ARTIK KIRGINLIKLARI BIRAKIP TEK VÜCUT OLMALIYIZ”

‘Hepimizin Odası’ sloganıyla çıktıkları bu yolda, tüm acenteleri bir arada, tek çatı altında görmenin amaçlarından biri olduğunu vurgulayan DTO Başkanı, “Bu hedefimize ulaşmanın mutluluğu içindeyiz. Rekabetler sonsuza kadar yaşanmaz. Her şey zamanın ruhu içinde yaşanır ve biter. Bilirsiniz ki siyasette, STK’da, idarecilikte değişim ve bayrak yarışı demokrasinin ve dinamik yaşamın vazgeçilmez, değerli unsurudur. Artık kırgınlıklarımızı bir tarafa bırakıp tek vücut halinde sektörümüzü, odamızı ve denizciliğimizi nasıl daha iyi konuma getiririz, ilçemize, bölgemize ve ülkemize nasıl daha fazla katkı sağlarız, bunun kavgasını vermeliyiz” dedi.

ERDEMİR’E TEŞEKKÜR ETTİ

DTO Başkanı Ünlüer, bölgenin en önemli aktörünün, Türkiye’nin en büyük 500 şirketi arasında 7. Sırada bulunan Erdemir olduğunu hatırlatarak şu ifadeleri kullandı:

“ Erdemir’in bölgemize sosyal ve ekonomik alanlarda katkısı inkar edilemez. Bilindiği üzere bölgemizin en büyük limanı olan Erdemir Limanı’na gelen gemilerde acente şartı olarak OYAK Denizcilik Liman İşletmeleri A.Ş. firmasının kullanılmaya başlanması,  Karadeniz Ereğli’de faaliyet gösteren acenteleri ve sizleri zor durumda bırakmıştı. 2017 yılında başlayan ve üç yıl süren bu süreci birebir yaşadınız.2020 yılında OYA Denizcilik ve Liman İşletmeleri A.Ş. bölgemizde faaliyet gösteren acentelerin haklarını gözeterek eşit bir iş dağılımı yapmış, tüm acentelere iş vermiş, bu olumsuz süreç sona ermişti. Bu hususta katkılarından dolayı başta OYAK Genel Müdürü Sayın Süleyman Savaş Erdem Bey’e, Destek Hizmetleri ve İnsan Kaynakları Genel Müdür Yardımcısı Sayın Oktay Demiray’a, OYAK Otomotiv Lojistik Sektörü Grup Başkanı Sayın Cem Aysel Bey’e, Sayın OYAK Denizcilik Liman İşletmeleri Genel Müdürü Murat Çağatay’a ve o dönem OYAK Genel Müdürü Görevinde olan sayın Kamil Faruk Güven’e teşekkürlerimizi arz etmek istiyorum.

Son olarak, yeni dönemde yeni başarılar hepimizin ortak dileğidir. Katılımlarınız ve katkılarınız için yönetim kurulum ve şahsım adına teşekkürlerimi sunuyorum.”

“BELEDİYE LİMANI BELEDİYEDE KALACAK”

Konuşmasının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Ünlüer, Belediye Limanındaki son duruma ilişkin bir soruya ise şöyle cevap verdi:

“Belediyeyle birlikte,  Kıyı Tesisleri ve Tersaneler Genel Müdürü ile görüştük. Kendileri bize bir yol haritası gönderdiler. Limanda üst yapıda bazı iyileştirmeler, betonlamalar, sağlamlaştırmalar var.  Bunun la ilgili yapılan işler var. Bunların yenilenmesi için yetkili kuruluşlardan survey talep edildi. Bunlar denetimlerini yaptı. Bu hafta sanırım raporu çıkıyor. Rapordan sonra Sayın Vali Bey’den kamu yararına olduğuna dair bir yazı alınacak ve işletme izni alınacak. Sonra Çevre Bakanlığından belediye limanının belediyeye ön kiralama işlemi yapılacak.

Özelleşmesi söz konusu değil, rutin devam ediyor. Belediye uhdesinden çıkmayacak, bunun için çalışıyoruz. Belediyede kalacak. Söylentiler ve konuşulanlar doğru değil.  Özelleşeceği, herhangi bir şahsa verileceği söyleniyor. Bunlar doğru değil.”